مریم شیعه زاده - محمدرضا ضیاء | شهرآرانیوز؛ در هفتهای که گذشت خبری در صدر رسانهها و به ویژه در فضای مجازی دست به دست شد که یک رکوردشکنی خارقالعاده را روایت میکرد: «زنی ۳۷ ساله در آفریقای جنوبی ۱۰ قلو به دنیا آورد و رکورد دنیا را در این باره شکست.» این در حالی است که درست یک ماه پیش یک زن اهل مالی، با به دنیا آوردن ۹ قلو در بیمارستانی در کشور مراکش خبرساز شده بود. گوسیامه سیتول، اهل آفریقای جنوبی، پس از اعلام خبر به دنیاآوردن ۱۰ قلو اعلام کرد که شوهرش بیکار است و نمیتواند مخارج بچهها را تأمین کند.
او شمارهحسابش را هم منتشر کرد و عدهای در حال ارسال کمکهای مالی به حساب این زن سیاهپوست شدند که اعلام شد هیچ بیمارستانی چنین زایمانی را ثبت نکرده و در وجود چنین ده قلویی شک زیادی وجود دارد. تاکنون چیزی حدود ۵۰ هزار یورو به حساب این خانم واریز شده است. شوهر او آقای تسو تتسی به تازگی از مردم خواسته ارسال پول به حساب همسرش را متوقف کنند. او اعلام کرده که خودش هم هنوز اجازه دیدن نوزادانش را پیدا نکرده است.
عکسها و شواهد نشان میدهند که به احتمال زیاد خانم سیتول باردار بوده، اما بچههای احتمالی حالا کجا هستند؟ خبر این ۱۰ قلو زمانی معروف شد که این خانم به یک بیمارستان محلی مراجعه و فقط اعلام کرده بود که من مادر آن ۱۰ قلو هستم و ناپدید شده بود. اطلاعات کم و بیش دقیقی هم از این خانواده آفریقایی منتشر شده بود. آنها ادعا کردهاند که ۶ دکتر، ۲ متخصص زنان و ۲ پرستار این زایمان نادر را انجام دادهاند، اما به هر حال هنوز نه میتوان به طور کامل این خبر را رد کرد و نه میتوان آن را تأیید کرد.
هیچ دکتری مسئولیت این زایمان را تا این لحظه در کشور آفریقای جنوبی به عهده نگرفته است و خبری هم از سیتول نیست. برخی میگویند کودکان تحت حفاظت سازمان ملل هستند، اما هر خبری با این شرایط در حد یک شایعه است. به طور کلی زایمان بیشتر از ۳ یا ۴ قلو در دنیا بسیار نادر است. تا به امروز تنها چند زایمان ۸ قلو و یک زایمان ۹ قلو به طور رسمی به عنوان عجیبترین تولدها ثبت و ضبط شده است. همه چنین زایمانهایی در اثر روشهای درمانی مراکز ناباروی اتفاق میافتد. مادر پس از چنین تولدهایی به شدت آسیبپذیر شده و به احتمال زیاد، دچار کمخونی، کمبود آهن و ضعف سیستم ایمنی خواهد شد.